Det här med att tycka om sig själv är för många en självklarhet, men för många, många andra är det inte det. I dagens samhälle ska man som kvinna vara antingen kurvig med stora bröst och en stor snygg rumpa eller väldigt smal och vältränad med en midja på 60 cm. Killar ska vara långa, starka och manliga. De ska vara maskulina och ha stora, grova händer och armar plus ha ett sixpack på magen. Har man som både tjej och kille fett på kroppen är man genast ohälsosam, tjock och ful. Har man lite för synliga revben är man anorektisk och äcklig. Tycker inte ni att det är konstigt att man år 2013 fortfarande bryr sig så mycket om utseendet? Jag har skrivit om det här så himla många gånger, men jag vill så gärna få mina åsikter hörda. Jag vill så gärna att ni som sitter där hemma och mår dåligt över era utseenden ska ta till er mina ord och förstå vad som egentligen är viktigt. Det spelar ingen roll om du som kille inte är en muskelknutte. Det spelar ingen roll att du har lite fett på kroppen. Så länge du motionerar för att må bra fysiskt (och psykiskt, det påverkar faktiskt) och äter rätt mat men unnar dig ibland är det helt okej att vara lite mullig. Egentligen så kan du leva precis hur du vill utan att någon annan ska tycka något. En person som röker tycker inte jag har någon som helst rätt till att klanka ner på överviktiga människor. Vi prioriterar olika saker här i livet. Du prioriterar galna helger med mycket alkohol, jag prioriterar choklad och godis. Jag prioriterar lathet och du prioriterar rökning. Sedan finns det ju sådana som tränar flera gånger i veckan, äter väldigt nyttig mat och varken röker, dricker eller äter mycket godis och chips. Och då vill jag bara säga kul för er! Vad bra att ni har den drivkraften inom er. Vad kul för er att ni kommer vara friska och krya när ni är 80 år. Ni prioriterar ett långt och hälsosamt liv och förhoppningsvis tycker ni att den livstilen är skitrolig. Förhoppningsvis älskar ni att svettas två timmar om dagen på ett gym och förhoppningsvis är det inte en stor uppoffring för er att avstå ifrån alkohol, cigaretter eller onyttig mat. Men för vissa kanske det är det. Bara för att ni tycker att det är viktigt att "ta hand om sin kropp" betyder det inte att det är rätt sätt att leva på. Ni prioriterar hälsa och en fast kropp, andra prioriterar utomlandsresor med mycket sol, vin varje kväll och glass till efterrätt varje dag. Vem är det som har bestämt att vara hälsosam är det rätta sättet att leva på? Det kan väl finnas fler sätt att leva på? Man kanske vill vara en livsnjutare och dricka vin varje kväll och att unna sig choklad flera gånger i veckan. Man är inte en sämre människa för det.
 
Det jag vill komma fram till är att det inte spelar någon roll att vi inte ser ut som kändisar. Något oviktigare tycker jag knappt finns. Vad spelar det för roll om du inte har magrutor? Du kommer fortfarande vara samma goa person på insidan även om du tränar och blir muskulös. Träna aldrig för att du vill passa in eller bli snygg. Träna för att du tycker det är roligt och för att du vill må bra. Jag blir så ledsen när jag läser på bloggar att tjejer tränar för att få en så kallad beachbody. Jag blir så ledsen när folk tvingar sig att göra något de över huvud taget inte tycker är roligt bara för att "trivas" i sin kropp. Alla är ju så fina på sitt eget lilla vis. Man borde ändra sina tankar om sig själv istället för att ändra på sig själv. Det är inte oss det är fel på, det är media och alla ideal.
 
Det är väl självklart att Emma, 13 år, inte helt plötsligt vaknar upp en dag och avskyr sitt utseende? Hon har ju alltid sett ut på samma sätt. Hon har ju alltid haft sin krokiga näsa och varit ganska smal, men en dag läser hon i en tidning hur man "ska" se ut, vad som är finast och hur idealet faktiskt är. Då kommer hon på att så där ser ju inte jag alls ut. Jag har varken stora bröst, smal midja, stora ögon eller liten näsa. Är jag ful? Kommer jag gifta mig även fast jag inte har några bröst och även fast jag har bristningar på låren? Allt detta ältande resulterar i att hon slutar tycka om sig själv. Hon googlar frenetiskt på google efter ppiller som kan göra hennes bröst lite större och hon badar i shorts på sommaren för att dölja sina bristningar.
 
Om du är som Emma och tror att du inte är vacker på grund av någonting - tänk om. Se dig omkring. Hur många ser ut som Kim Kardashian? Hur många har värsta rumpan och brösten utan att ha lite mage och lår? Är det många som har liten näsa och stora läppar? Visst är det ganska många som har både stora näsor, små läppar och fett på kroppen? När man hamnar i dåliga tankebanor är det viktigt att andas in djupt och inse att man faktiskt inte är annorlunda. Det är många som har fräknar i hela ansiktet! Det är många killar som är korta. Att vara mullig kan vissa tycka är oattraktivt, men andra kan tycka att det är hur sexigt som helst. Vissa tjejer älskar muskler och skulle inte kunna tänka sig något annat då det är omanligt. Andra tjejer kanske älskar lite mulliga eller smala killar - skönheten ligger trots allt i betraktarens ögon så om du är rädd för att "aldrig hitta någon" ska du tänka om direkt. Och om en tjej inte vill vara tillsammans med dig för att du inte har muskler säger det väl ganska mycket om henne? Vem vill vara tillsammans med en sådan ändå? Och om en kille ger dig pikar om att du borde träna lite mer och gå ner i vikt - dumpa honom direkt! Antingen mår han väldigt dåligt över sig själv och måste trycka ner andra, eller så är han helt enkelt inte kär i dig. För kärleken är så himla blind. Marcus tycker ju att jag är finast även fast min mage rullar sig när jag sitter ner. Jag är säker på att han skulle tycka jag var minst lika fin om mina former försvann också. Jag kommer ju fortfarande vara samma lilla Linnea som gråter när hon ska ha mens och som har svårt att förklara vad hon menar. Det är ju bara utsidan som ändras. Och är man kär i någon spelar inte utseendet någon större roll. Allt på sin parnter anser man är fint - just för att det är på honom/henne. Kom ihåg det nästa gång du mår dåligt över dig själv. Kom ihåg att det är ditt skratt som framhäver ditt leende.
 
 
Jag hade helt missat den här! Helt klart den bästa Harlem Shaken av dem alla! Bästa Backstreet Boys ♥ Har ni hört deras nya låtar förresten?
Något som fortfarande är färgglatt är alla blommor jag går förbi. Tänk vad tråkig världen vore utan blommor.