Miss Selfridge har en stor rea nu så jag tycker verkligen ni ska passa på! Jag älskar deras kläder och har själv köpt två klänningar därifrån (den är nyupptäckt för mig). =) Klicka på bilden för att komma till rean.
Onsdag och långhelg med ett litet uppehåll med svenska imorgon klockan 13.00. Alltså har jag bara en lektion imorgon och ingen på fredag vilket ska bli SÅ skönt. Det räknas ju inte som långhelg, men för mig som bara bor två minuter ifrån skolan känns det som det. Och idag skrev jag även mitt sista prov i tvåan och det kändes faktiskt som att det gick ganska bra! Jag svarade på allt och kände att jag kunde allting så det enda som kan gå fel är en enda fråga och om hon kommer och säger "jag saknade en förklaring på... blabla". Alltså - om hon är petig och måste ha 2000 ord på varje fråga får jag bara ett C. Så bra känns det faktiskt.
 
Något annat som är värt att tas upp är att det är student om en vecka. En liten vecka! Vet ni hur galet det är? Det ska bli så mysigt med Marcus student. Och om två veckor är det dags för min skolavslutning som också ska bli kuuuul. Dock jobbar jag första perioden vilket betyder att jag inte kommer få så mycket sommarlov (max två veckor eller något), men å andra sidan är det ju riktigt skönt att ha det bakom sig istället för framför. Annars ser min sommar inte ut att bli något galet med en utomlandsresa eller övernattning på någon festival, utan jag ska bara tillbringa min tid hemma hos Marcus, hemma hos mamma och pappa, ute i solen och förhoppningsvis med några vänner.
 
Snart har jag och Marcus även 2 årsjubileum vilket såklart känns både mysigt och roligt. Ibland kan jag bli riktigt ledsen och frustrerad över hur långt bort allting är. Vi kommer säkert inte kunna flytta hemifrån förrän om två år eller något, och jag vill ju så gärna flytta nu. Men när jag tänker på hur fort de här två åren har gått känns sambodrömmen inte lika långt bort längre. Och jag funderar också på om jag helst vill ha ett perfekt rent hem med sjukt snygga möbler, eller ett mysigt hem med sjukt snygga möbler plus två fina fåglar som bajsar lite här och bajsar lite där. Är det någon läsare med erfarenhet av fåglar? Undulater? Katarinaparakiter? Nymfkakaduor? Det är mellan dessa tre jag funderar över och jag har inget emot att varken dammsuga upp fjädrar, frön eller städa en bur, men om de bajsar lös spillning på min vita soffa skulle jag ju bara bli så ledsen. Men jag vill ju så gärna ha en (två) fåg(lar)el... Tur att jag har två år till att fundera ut det här...
 
Fördelar med fågel:
Det verkar asmysigt
Det är gulligt när de kvittrar och härmar visslingar
Man tar tag i sig själv och faktiskt städar, för man kan ju inte gå runt med fjädrar överallt
Hundar är ju egentligen fett mycket jobbigare än fåglar för de ska ut flera gånger om dagen (vem pallar mitt i vintern liksom?). Kände bara att jag ville ha med det här eftersom jag inte tycker hund är jobbigt och då borde jag ju faktiskt inte tycka att fågel är det...
 
Nackdelar med fågel:
Man kan inte ha ett perfekt rent hem i mer än en dag
Man får inte ha ursäkter till att strunta i städsöndagen
De biter sönder saker och bajsar överallt
Marcus vägrar hjälpa mig med att hitta bajset och ta bort det
 
Och jag kan förresten inte sluta googla beteenden, läten och "tips on how to tame your budgie". Jag är en störd människa som är så sjukt impulsiv och bara måste ha saker NU. Om jag hade fått bestämma hade jag redan varit gift, haft barn, en hamster plus två fåglar. När jag väl får en idé måste jag bara ha det liksom. "Barn är ju så söta och jag vill ha några som hälsar på mig på äldreboendet sedan". (Notera att jag verkligen inte vill ha barn på minst sju år, kanske inte ens då. Nöjer mig kanske med fåglarna). "En hamster är ju sööööt". Vad lider ni av för beteenden? // Kom även på att bilden inte har någon som helst koppling till inlägget, så ni får helt enkelt bara ta det som en fin liten bild på en blomma. Någon proffsfotograf är jag verkligen inte, men jag är ju å andra sidan ingen proffsbloggare heller, och bloggar gör jag ju - så varför inte  fota? Kommer inte på något.
 
 
Ni glömmer väl inte att det är morsdag på söndag? Man behöver inte köpa något för att uppvakta sin mamma, det kan räcka med en extra kram eller varför inte ett fint sms? Själv så fick min mamma blomman på bilden som hon verkade bli mycket glad för (det är en liten orkidé ifall ni skulle undra vad det är för blomma)! Anledningen till att jag gav den två dagar i förväg är för att jag inte bor hemma och då går det lika bra att ge den i förskott tycker jag. =)