Det här skulle jag verkligen inte tacka nej till när jag och Marcus flyttar till eget. Något slags sminkbord/toalettbord (eller vad man nu vill kalla det) har jag letat efter länge. Sökt på blocket. Googlat. En sådan ska jag ha i lägenheten och där ska alla mina parfymer m.m stå. Och den där lilla bollen på bilden längst upp till vänster är bara för söt! Tänk vad gosigt att ha en sådan i hörnet av vardagsrummet. En liten läs-hörna! Och på bilden längst ner till höger ser ni en söt liten bokhylla man kan snurra på. Hur praktiskt är inte det? Sist men inte minst vill jag ha en whiteboard-kalender. Där kommer jag kunna skriva upp mina kommande jobbtider, födelsedagar m.m. Åh, vad jag vill ha allt. Helst nu, igår, imorgon! Aah.
Katter är grymma djur. Olga lyckades på något jävla vis ta sig in till dig och fånga dig. Mitt akvarium skulle ju vara kattsäkert. Hur lyckades hon fiska upp dig med tassen? Det är ju för sjutton två plankor ovanpå. Med nät. Jag antar att du var så nyfiken på vad som lät där utanför. För du var ju så tam. Kom så fort man prasslade i spånet och var inte rädd för varken Olga eller Bilbo när de satt på andra sidan glaset och glodde på dig. Det gör ont i hjärtat att du inte fick dö av ålder. Men du dog medan jag klappade på dig i alla fall, och det är väl en fin död antar jag... Min lilla Oliv :( Förlåt, förlåt, förlåt.
 
Igår när jag satt i soffan tyckte jag att jag hörde något ljud. Gick till hallen och matsalen, trodde att det var Bilbo. Men där i hallen låg han, så lugn och fin. Inte var det han. Satte mig i soffan igen. En minut senare hör jag ljudet igen. Sedan ser jag det. Olga har min Olivia. Jag blir helt chockad och skriker, Marcus tar Olivia och vi lägger henne i en handduk. Hennes ben hängde (inget syntes utanpå, men det såg ut som att den var ur led typ). Detta var klockan 21.00 på kvällen och närmaste djursjukhus är 1.5 h bort. Jag ringer och frågad vad jag ska göra. Avvakta tycker dem. Jag hade ändå ingen möjlighet att ta mig till Alingsås. Hon kanske bara är chockad. Om jag bara gör det riktigt mysigt för henne och matar henne lite, och håller vattengrejen så att hon kan dricka... Då kanske hon blir bra. Det blev hon inte. Klockan åtta i morse åkte jag till veterinären och hon hade inte blivit ett dugg bättre. Hon var helt förlamad i bakbenen. Olga gjorde troligtvis sönder något i hennes rygg. Men hon verkade inte ha ont för hon pep inget... Hoppas verkligen inte att min älskade lilla Oliv led. Vilket hemskt avslut. Jag har så dåligt samvete. Skaffa aldrig någonsin hamster, fågel m.m när du har katt!! De är så jävla sluga och kommer överlista er allihopa. Jag lovar.
 
Tänk att ett sådant litet djur kan lämna en sådan sorg. Hon var ändå gammal (i sommar blir hon två år) så det klart att jag har tänkt på döden och hur det skulle vara att förlora henne. Jag tänkte faktiskt att... en hamster är ingen hund eller katt. Man får inte samma band. Det är väl bara att skaffa en ny? Ack, så fel man kan ha. Det minsta jag vill är att köpa en till hamster. Jag vill ju ha min lilla Oliv..... Jag vill inte ha någon annan. Det gör ont i hjärtat. Buren står här bredvid, inredd och redo för dig... Men du finns inte kvar.
...om du vill se mer av min vardag! Uppdaterar ganska flitigt. Jag heter lenniiis där också!