Det här gick jag och lade mig med igår ♥ Skulle aldrig vilja vara utan husdjur (eller Marcus ♥) #MeningenMedLivet
Jag gjorde ett personlighetstest på www.karriarterapi.se där man ser vilka yrken som passar en själv! Man får väldigt utförliga svar om hur man är som person och hur man hanterar olika situationer och jag måste säga att det stämde ganska bra in på mig. Några var helt fel men resten var faktiskt på pricken rätt! Så här blev mina svar (jag lämnar en kommentar också, om det stämmer eller ej):
 
Kommentar stresshantering
Förstår inte riktigt förklaringen, men av det jag förstår stämmer det väldigt bra. Jag blir lätt distraherad om det pågår mycket på jobbet och jag vill egentligen inte ta med mig arbetet hem. Dock tycker jag att jag jobbar bra under stressiga situationer och tänker alltid att allt ordnar sig. På vissa verkar det som att jorden går under om det blir fel/om man inte hinner med vissa saker men jag tar det alltid väldigt chill med sådant. Det kan ju både vara bra och dåligt... Dåligt för mitt jobb, men bra för mitt psyke. 
 
Kommentar kreativitet
Herregud vad denna är sann!! Jag älskar när det händer saker och vill hela tiden ha förändring - både i arbete, privatliv och med mig själv! Jag älskar att byta frisyr och hårfärg och vill alltid möblera om i hemmet och jag skulle inte trivas på en arbetsplats där det alltid hände samma saker. Det är därför det är så bra att jobba med människor! Ingen dag blir precis som gårdagen.
 
 
Kommentar kommunikation
Det här stämmer också väldigt bra. Jag är alltid supersocial och är absolut inte rädd för att börja prata med nya arbetskollegor! Jag tycker själv att jag är väldigt bra på att anpassa mig till olika människors personlighetstyper och det är därför jag anser mig vara väldigt socialt kompetent. Jag märker fort vilka jag kan prata politik, snusk och andra svåra samtal med och inte!
 
Kommentar beslutsfattande
Den här stämmer till viss del. På sjukhus/äldreboende är jag alltid supernojjig. Där känns det ju på så väldigt LIV OCH DÖD. Om jag gör fel hos Agda kanske hon dör liksom. Men med telefonförsäljning, och i saker som rör mitt privatliv tvekar jag aldrig och i det yrket kände jag mig skitbekväm direkt, trots att jag aldrig sålt saker förut. I hemmet kommer mitt "allt-ordnar-sig" tänk fram. Jag handlar först och tänker sen, liksom. Kanske inte det bästa personlighetsdraget. 
 
 
Kommentar inlevelse
Det här stämmer väldigt bra. Jag är väldigt empatisk och sitter gärna ned med patienterna inom sjukvården. När jag gick på introduktion på Ekedals Korttidsboende fanns det en boende där som sa att jag var jättesnäll och duktig, och hen blev så glad när jag kom tillbaka. Tur att man är bra på något!! :P (
 
Kommentar ambitioner
Hahaha det här kan inte stämma bättre. Jag har verkligen 0 ambition i mitt liv. När jag gick i skolan pluggade jag ALDRIG för jag tänkte alltid att "äh, godkänt är väl bra". Samma sak i arbetslivet, antar jag. Jag har aldrig velat bli läkare, jurist, ingenjör eller något annat som ambitiösa personer vill. Jag nöjer mig liksom. Och att inte vilja hantera för många saker på samma gång stämmer också.
 
Kommentar trygghet
Det här stämmer. Jag tycker det är så tråkigt med ytliga personer som aldrig visar hur de egentligen tycker, tänker eller känner. När det bara är vanliga artighetsfraser liksom. Jag är öppen med det mesta och vill att min vän ska vara likadan.
 
Kommentar entusiasm
Haha den här stämmer INTE. Jag är inte ett dugg entusiastisk och tycker inte om högt tempo. Tyvärr är jag väldigt lat, men jag ställer alltid upp "för laget" och om jag behöver jobba övertid gör jag ju alltid det. Men det andra stämmer inte...
 

 
Testet är faktiskt riktigt kul! Man får ju se hur man ligger jämtemot medelmänniskan och en del jag inte tog med var hur jag låg till inom min yrkesroll (undersköterska). Ett roligt litet tidsfördriv som tar ungefär 5 minuter! Människor som fick någorlunda samma svar som jag hade yrken som personlig assistent (nej tack), slaktare (NEJ tack) och cafébiträde (har aldrig provat, men nja..). Vad får ni för skoj? Jag tycker sådana här test är superroliga!! Undrar om de stämmer eller om det bara är blaj...
 
Jag låter bilden tala för sig själv om hur det gick på mitt gympass i förmiddags... Haha kolla svettfläcken vid brösten!! Det har aldrig hänt förut. När vi stretchar efter passet och jag står t.ex böjd neråt med huvudet så bara rinner svetten ner på golvet från ansiktet... Jag blir självklart röd som en tomat också och håret blir helt genomblött. På tal om det här med träning - jag vägde mig på gymmet, med kläder på och innan frukost, och det visade sig att jag har gått ner 3 kg!! Det är ju faktiskt helt okej på 4 veckor! Jag blev väldigt positivt överraskad då jag trott att jag bara har gått ner 1 kg. 3 kg på 4 veckor är 0.75 kg i veckan. Det optimala ska ju tydligen vara mellan 0.5 och 1 kg i veckan så det känns faktiskt jättebra! Hoppas inte vågen ljuger nu bara... Jag ska väga och mäta på söndag med min PT och väger jag över 80.5 blir jag ledsen :P Men det känns bra i alla fall! Så här har min dag sett ut idag: 
 
Indoor 45 (på tom mage) 12.00
Lunchade med Marcus i 1 h (åt kycklingsallad) 13.00
Tvätt och storstäd 14.15 - 16.30 (satt inte ner en enda gång)
Mellanmål (2 knäcke) 16.45
Promenad (5 km, 1 h) 17.15 
Mat 18.45 (lax och blomkålsris)
 
Jag har alltså inte suttit ner förrän jag hade lagat färdigt maten strax innan 19-tiden (och när jag åt mitt mellanmål strax innan kl 17). Jag storstädade lägenheten och tvättade tre tvättar så jag har legat i som sjutton idag. Det känns braa!
 
Imorgon händer det också grejer! På förmiddagen ska jag hem till Rosie och Lillys uppfödare och umgås + hälsa på hennes kattungar! Jag ska även träffa en gammal barndomsvän och han ska antingen följa med dit eller så ska vi ses på eftermiddagen en stund. Klockan 2 ska jag gå ut och gå i 1 h och på kvällen vankas det ett Cykel Activio pass! Det känns bra att inte bara vara hemma hela tiden utan att faktiskt göra saker :) Nuu ska jag stänga av datorn och försöka sova! Vi hörs imorgon! Kramiz