Ramlade över dessa bilder från i höstas. Bilbo är Marcus föräldrars katt - från samma kull som Arwen som var min, Marcus och Isabellas misse (som ju tyvärr dog i FIP vid sex månaders ålder </3). Han är så himla stor!! Ragdoll är en utav världens största raser (jag tror att bara Maine Coon är större) och hanar kan lätt väga mellan 8 - 9 kg. Man tror att han är tjock men det är verkligen bara päls! Han blir tre år i sommar. Tiden går fort! Det känns som att det var igår vi fick hem Bildo och Arwen... Usch vad jag saknar vår fina larv (smeknamn på Arwen för det rimmar... Arwen larven...). Jag har nog aldrig varit så ledsen som när vi fick avliva henne. Det var så otroligt hemskt och orättvist att en oskyldig kattunge fick dö så. Usch. Jag förstår verkligen inte hur människor överlever när deras barn dör för jag blev verkligen helt förkrossad när Arwen dog och hon var ju trots allt "bara" en katt. Ens bebis är ju över en miljon gånger jobbigare att mista såklart. Hur går man vidare? Fy vad det är synd om dessa människor. 
 
Men på tal om ragdolls - om ni är sugna på en innekatt är detta verkligen den perfekta katten för er. Jag har träffat över 7 vuxna ragdollkatter och ALLA har varit otroligt mysiga. De är kända för att vara hundlika i sitt beteende. Att de liksom möter en i dörren, följer efter en från rum till rum och som gärna vill vara med precis hela tiden. De är även väldigt matglada och tigger gärna som hundar... ;) Detta är inget jag tycker är jobbigt, men om ni skulle tycka det är det lätt att vänja bort. Här har ni en beskrivning på ragdollen:
 
Ragdollen är en perfekt innekatt, tack vare sitt lugna och tillgivna sätt. //...// Deras mest karaktäristiska drag som skiljer den från andra raser är att den ofta slappnar av i alla muskler då man lyfter upp katten så att den bli lika lealös som den "trasdocka" den har fått sitt namn av. Ragdollen är i allmänhet en mycket matglad katt, speciellt hanarna kan snabbt vräka i sig mycket mat, allt från kattmat till vad familjemedlemmarna har på sin tallrik. Ragdollen är en lättjefull och lugn katt. Den vill ogärna motionera mer än nödvändigt, men är för den skull ingen "prydnadskatt". De flesta ragdollkatter uppskattar lek och bus lika mycket som en annan katt, men lekarna brukar hålla sig inom lugnare former. Ragdollen är en markbunden ras och hoppar sällan högt. Precis som andra katter ligger ragdollen gärna högt upp och spanar, men det krävs oftast att den kan ta sig upp till högre höjder stegvis via exempelvis ett klösträd med flera avsatser. Ragdollen är nyfiken och människokär, och möter ofta besökare i dörren. Den ska vara med överallt där det händer saker och ting. Favoritsysselsättningen är att hjälpa till när husse/matte stökar omkring hemma. En ragdoll trivs bäst tillsammans med sina människor. Man ser ofta en ragdoll flytta sig från rum till rum efters sin husse/matte. Man kan ju missa nåt kul! Ragdollen är dock generellt ingen utpräglad knäkatt, utan ligger oftast hellre tätt intill husse/matte och gosar. Den är i regel mycket lätthanterlig och medgörlig, vilket underlättar skötsel som tex kloklippning, pälsvård och bad. På det hela taget är ragdollen en mycket trevlig, överseende, intelligent och lat katt som kräver väldigt mycket kärlek och uppmärksamhet av alla sina familjemedlemmar. Som alla andra katter har varje ragdoll sin egen personlighet och sina egna karaktärsdrag, denna beskrivning av rasens temperament ska ses som en generell beskrivning. - Källa.
 
Och det där med att ragdollen egentligen inte är en knäkat stämmer nog, för den enda som är en riktig knäkatt av de ragdolls jag har träffat är Lilly. Rosie ligger 6 gånger av 10 precis bredvid, även om hon ibland vill ligga i knät. Bilbo, Zimba (mina svärföräldrars andra ragdoll) och alla andra ragdolls jag har träffat vill ligga bredvid. Jag tycker båda är lika mysigt! Det är lite omständigt när Lilly vill ligga ovanpå, för då kan jag ju inte göra något. Jag är väldigt noga med att alltid släppa allt när Rosie och Lilly vill mysa för jag vill att de ska känna att de alltid får uppmärksamhet när de behöver det. Det är nog kanske en av anledningarna till varför våra är snäppet mysigare än de flesta (för det är dem, om jag ska jämföra med alla andra ragdolls jag träffat). Har ni någon favoritkattras? :)
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?