Det är lite så här jag känner inför det. "... that means your man doesn't do enough for you those other 364 days in a year" - alla är olika. Vad som är "enough" för mig kanske inte är "enough" för dig. Jag tycker egentligen att det är väldigt gulligt med Alla Hjärtans Dag. Det är bara att jag personligen inte blir så exhalterad - just för att Marcus alltid är så fin och mysig emot mig. Det är liksom "enough" för mig. Nu går inte han och köper rosor/choklad/presenter till mig varje dag - men kärleken har många språk. Vissa visar kärlek med gester (har maten klar när man kommer hem, storstäder trots att det är den andres tur etc.) - vissa visar kärlek med presenter - vissa visar kärlek med ord (kanske skriver små lappar, säger jag älskar dig ofta etc.) - vissa visar kärlek med närhet (mycket kramar och pussar). Det finns massvis med sätt man kan visa kärlek på, och Marcus visar det väldigt ofta, varje dag. 
 
Men det tog lite tid innan vi kom hit, för Marcus och jag pratar olika kärleksspråk. Marcus är vädigt kärleksfull med närhet, ord och gester. Han vill alltid kramas - han gosar in sig och han myser och han vill vara nära jämt när vi umgås. Dessutom säger han väldigt ofta att han älskar mig! Han pysslar även om mig otroligt mycket. Kommer med vatten, lagar mat åt mig och hämtar saker. Inte för att han är en toffel (jag avksyr det uttrycket, btw) utan för att han är omtänksam. Speciellt när jag är deprimerad och inte orkar någonting. Jag visar kärlek med presenter (när jag har råd...) och gester. Marcus förstår ju att jag älskar honom mest i världen trots att jag gärna ligger lite på avstånd i sängen och trots att jag inte är lika kramig som honom.
 
Förstår ni hur jag menar? Man talar ju olika kärleksspråk. Jag slår alltid på stort till julafton/födelsedagar till exempel. Jag letar present flera månader i förväg, planerar och gör allt för att det ska bli den perfekta presenten. När Marcus fyllde 20 gjorde jag ett album till honom med massa bilder (lite scrapbook över den) på honom och lät hans familjemedlemmar skriva fint om honom på varsin sida. Marcus skulle aldrig aldig någonsin göra något sånt för mig. Inte för att han inte älskar mig lika mycket som jag älskar honom, utan för att vi bara är olika. Marcus letar omsorgsfullt efter present till mig några dagar innan jag fyller år. I början av vårt förhållande (... och kanske ibland nu också, om jag har en dålig dag/vi har bråkat mycket det senaste) kunde jag bli lite ledsen över detta. Men vi pratar ju bara olika språk! =) Hur visar ni kärlek? Med ord, kramar/pussar, presenter, gester eller kanske allihop? 
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?